Ρινοπλαστική

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η μύτη αποτελεί βασικό στοιχείο στη διαμόρφωση της αισθητικής του προσώπου, παρότι δεν συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία των εκφράσεων

Οι ασθενείς που προσφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να υποβληθούν σε μια επέμβαση ρινοπλαστικής είναι κυρίως αυτοί που δεν είναι ικανοποιημένοι αισθητικά με τη μορφή της μύτης τους σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, αλλά και αυτοί που συνέπεια κάποιου τραυματισμού θέλουν να διορθώσουν τυχόν δυσμορφίες. Η ρινοπλαστική έχει ως στόχο την επαναφορά της αρμονίας της μύτης σε σχέση με το πρόσωπο. Μπορεί δε να συνδυαστεί διορθώνοντας λειτουργικές διαταραχές της ρινός όπως η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος κλπ.

Οι τρόποι προσπέλασης είναι οι εξής :

Κλασική Ρινοπλαστική – όπου οι τομές γίνονται μέσα στα ρουθούνια. Το οστά της μύτης, οι χόνδροι και οι μαλακοί ιστοί επαναδιομορφώνονται μέσω αυτών των τομών για να βελτιωθεί η εξωτερική εμφάνιση.

Ανοικτή Ρινοπλαστική- αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά σε δύσκολες, υπερμεγέθεις μύτες ή επανεπεμβάσεις στην περιοχή της μύτης.

Μετά το χειρουργείο, ο ασθενής παραμένει για ένα 24ωρο στην κλινική έχοντας νάρθηκα στην περιοχή της μύτης. Εντός της μύτης τοποθετούνται γάζες, οι οποίες παραμένουν στη θέση τους για 24 ώρες, ενώ ο νάρθηκας αφαιρείται μετά από 7 με 10 ημέρες.

Η πλειονότητα του οιδήματος και των εκχυμώσεων υποχωρούν σταδιακά σε διάστημα 1μίας εβδομάδας

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του ασχολίες μετά από 3 περίπου ημέρες.

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σας είμαστε διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουμε 24 ώρες την ημέρα 365 ημέρες το χρόνο. Μη διστάζετε , επικοινωνήστε μαζί μας τώρα!  210.72.39.153