Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

 

 

Τα πιο χαρακτηριστικά ΣΜΝ είναι τα εξής:

HPV.Ιός των κονδυλωμάτων. Ο συχνότερος σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός στις προηγμένες κοινωνίες
.

Χλαμίδια, Ουρεόπλασμα.Οι άντρες που έχουν Χλαμύδια ή Ουρεόπλασμα συνήθως δεν έχουν κανένα σύμπτωμα.

Έρπης γεννητικών οργάνων.Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι ιός, ο οποίος προκαλεί αρχικά μούδιασμα και πόνο στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας ή του άνδρα
.

Σύφιλη. Αν και η διαδεδομένη αντίληψη είναι ότι η σύφιλη έχει εκλείψει στις μέρες μας, αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό
.

Γονόρροια ή Βλεννόρροια. Για ιστορικούς λόγους, η ύπαρξή της ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια, αφού έχουμε αναφορές σε αυτή σε αρχαία αιγυπτιακά κείμενα περίπου 3 χιλιάδες χρόνια προ Χριστού!

HIV. Ο ιός HIV (Human Immunodeficiency Virus) προκαλεί την ασθένεια AIDS.Το AIDS είναι η πιο σοβαρή νόσος μέσα στο ευρύ φάσμα των νοσημάτων που σχετίζονται με τον ιό.

 

Δεδομενα σχετικά με τον ιό HPV

H λοίμωξη από HPV δεν προκαλεί κανένα απολύτως σύμπτωμα σε άνδρες ή γυναίκες. Να τονιστεί εδώ πως δεν μας ενδιαφέρει ο ιός αυτός καθ’ εαυτός, αλλά το τι κάνει ο ιός στον οργανισμό.

Η καλοήθης βλάβη των κονδυλωμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο γιατί ενδέχεται να μεγαλώσουν, όσο και γιατί διευκολύνεται η μετάδοση του ιού.

Δυστυχώς η ευτυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ από ποιον ερωτικό σύντροφο μεταδόθηκε ο ιός, αφού δεν υπάρχει τρόπος. Άλλωστε η μόλυνση μπορεί να έχει γίνει και χρόνια πριν, άρα ενέχονται όλοι οι σύντροφοι και του  άνδρα και της γυναίκας…

Μετάδοση γίνεται και με εμφανή και με υποκλινική λοίμωξη (σε μικρότερα ποσοστά) από τον ιό. Ρόλο παίζει η άμυνα του οργανισμού (ανοσοποιητικό σύστημα) του καθενός και διάφορες εξωγενείς παράμετροι.

Το προφυλακτικό μειώνει τις πιθανότητες. Ωστόσο, οι εκτεθειμένες περιοχές όπως το όσχεο , το εφήβαιο, το περίνεο και ο πρωκτός συνεχίζουν να κινδυνεύουν!

Ο ιός κολλάει με σεξουαλική επαφή σχεδόν 100%. Έχει επίσης συζητηθεί αλλά δεν έχει αποδειχθεί η μετάδοση με το φίλημα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η λοίμωξη από το ιό

μπορεί να επηρεάσει την γονιμοποιητική ικανότητα.

Οι τύποι του ιού που προκαλούν εμφανή κονδυλώματα δεν σχετίζονται με την εμφάνιση καρκινικών βλαβών. Οι τύποι του ιού που σχετίζονται με καρκίνο είναι εντελώς άλλοι απο τους τύπους των κονδυλωμάτων!

 

 

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σας είμαστε διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουμε 24 ώρες την ημέρα 365 ημέρες το χρόνο. Μη διστάζετε , επικοινωνήστε μαζί μας τώρα!  210.72.39.153