Υαλουρονικό Οξύ

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

 

Η γήρανση είναι αναπόφευκτη. Παρ΄ όλα αυτά μπορούμε να γυρίσουμε το ρολόι προς τα πίσω και να φαινόμαστε πιο νέοι.

Όλοι μας προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να βελτιώσουμε με διαφόρους τρόπους τόσο τη φυσική μας κατάσταση όσο και την εμφάνισή μας.

Η γυμναστική, η υγιεινή διατροφή, η αποφυγή του καπνίσματος, η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ αλλά και η χρησιμοποίηση καλλυντικών κρεμών και άλλων σκευασμάτων είναι πλέον απαραίτητα στοιχεία της ζωής μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, τα παραπάνω δεν είναι αρκετά.

Ανεπαίσθητες γραμμούλες στο δέρμα γύρω από τα μάτια που αρχίζουν να εμφανίζονται αρχικά ως σημάδια έκφρασης, τελευταία έγιναν πιο έντονες και πιο μόνιμες.

Η εμφάνιση του δέρματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η γενικότερη κατάσταση της υγείας μας, τα κληρονομικά χαρακτηριστικά, κάποιο τραύμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, τη μόλυνση ης ατμόσφαιρας αλλά και από το κάπνισμα. Επίσης η απότομη αλλαγή του σωματικού βάρους, προβλήματα ύπνου, άγχος της καθημερινότητας επηρεάζουν στο μέγιστο την κατάσταση του δέρματος , οδηγώντας το στην πρόωρη γήρανση.

Όλα τα προαναφερθέντα έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα των ινωδών πρωτεϊνών του δέρματος όπως π.χ είναι το υαλουρονικό οξύ που είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος.

Το πρόσωπο σταδιακά χάνει την ελαστικότητά του, τη λάμψη του, τη δύναμή του γιατί το λίπος, οι μύες και το δέρμα συρρικνώνονται.

Η πλαστική χειρουργική έχει τη δύναμη, βασισμένη στη γνώση και την εμπειρία να βελτιώσει την εμφάνιση μας. Σήμερα με την εμπειρία αλλά και με την εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής μπορούμε να επαναφέρουμε τη σφριγγυλότητα τη λάμψη, τη φρεσκάδα και τη νεανικότητα του δέρματος. Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες ανώδυνα, χωρίς νυστέρι και χρόνο αποθεραπείας με απλή μέθοδο και χωρίς παρενέργειες.

Μια τέτοια μέθοδος λοιπόν είναι και το γέμισμα των ρυτίδων με ενέσιμα φυσικά συστατικά όπως είναι το υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Πρόκειται για ένα κύριο συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι λοιπόν ως φυσικό προϊόν δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα αλλεργίας ή άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών.

Το υαλουρονικό οξύ ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, επιβραδύνει την διάχυσή του από το χόριο προς την επιδερμίδα αυξάνοντας έτσι την ενυδάτωση του δέρματος. Μεταφέρει πρωτεΐνες, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες, αποτρέπει τη μετατροπή του διαλυτού κολλαγόνου σε αδιάλυτο και τέλος ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για το σβήσιμο των ρινοπαρειακών ρυτίδων, των ρυτίδων του μεσοφρύου των οριζόντιων του μετώπου, περιστοματικών ρυτίδων(καπνιστού), στο πόδι της χήνας και γύρω από τα μάτια.

Είναι άχρωμο παχύρρευστο gel το οποίο ενίεται ενδοδερμικώς κάτω από το τη ρυτίδα με αποτέλεσμα να αυξάνουμε τον ιστό του δέρματος και να διορθώσουμε έτσι ρυτίδες ουλές άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς να προκαλούμε απραξία μυών του προσώπου και κατ΄επέκταση απώλεια της εκφραστικότητας αυτού.

Οι θεραπεία γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και διαρκεί από 5 min έως 20 min αναλόγως από τις περιοχές όπου θα γίνει η έγχυση. Με μια μικροσκοπική βελόνα τοποθετείται ελάχιστη ποσότητα υλικού σε διάφορες περιοχές του προσώπου (ρινοπαρειακές ρυτίδες, μέτωπο, πόδι χήνας κλπ).Η ενόχληση είναι μηδαμινή και σύντομη.

Μέσα στις επόμενες στιγμές θα υπάρξει μια σταδιακή και σημαντική βελτίωση των ρυτίδων, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα έως το βαθμό της εξαφάνισης αυτών.

Η διάρκεια του διορθωτικού αποτελέσματος με υαλουρονικό οξύ ξεπερνά κατά πολύ τους 6 μήνες. σε μερικές περιπτώσεις το αποτέλεσμα διαρκεί μέχρι και 10-11 μήνες. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την περιοχή της έγχυσης πχ στις κινητές περιοχές όπως είναι τα χείλη το αποτέλεσμα διαρκεί λιγότερο σε σχέση με το πόδι της χήνας που το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο. Σημαντικό ρόλο επίσης, παίζει το είδος του υλικού. Διαφορετικές εταιρείες δίδουν διαφορετικό χρόνο αποτελέσματος στις προδιαγραφές τους προϊόντος.

Γενικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα απόλυτο , ασφαλές, δοκιμασμένο και αξιόπιστο υλικό που χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων για τη βελτίωση και εξαφάνιση των ρυτίδων του προσώπου.

 

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σας είμαστε διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουμε 24 ώρες την ημέρα 365 ημέρες το χρόνο. Μη διστάζετε , επικοινωνήστε μαζί μας τώρα!  210.72.39.153